Полският премиер Матеуш Моравецки призова Германия да даде на Украйна танкове

...
Полският премиер Матеуш Моравецки призова Германия да даде на Украйна танкове
Коментари Харесай

Премиерът на Полша: Германия да предостави на Украйна всички възможни видове оръжия

Полският министър председател Матеуш Моравецки призова Германия да даде на Украйна танкове и всички други оръжия, от които се нуждае, с цел да победи Русия. Той сподели това по време на тирада в Берлин, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Поражението на Украйна може да се трансформира в въведения към Третата международна война, тъй че през днешния ден няма причина да блокираме поддръжката за Киев и да отлагаме въпроса за неопределен срок. Призовавам немското държавно управление да работи уверено и да даде на Украйна всички типове оръжия ", сподели Моравецки, представен от кабинета си.

" Битката за независимост и нашето бъдеще продължава тъкмо в този момент. Танковете не би трябвало да стоят на склад, те би трябвало да бъдат дадени в техните (на украинците) ръце ", цитира Ройтерс речта на Моравецки.

През последните дни Полша и Финландия декларираха подготвеност да трансферират на Украйна избран брой свои танкове " Леопард-2 ", но за изпращането на това немско съоръжение е належащо единодушието на Берлин, а той към момента не го е дал, както и не бърза да даде на украинците личните си танкове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР